15 May 2013

izinkan aku terus menyimpan perasaan sayang ini untuk selamanya ♥

 dan 3 bulan kami tidak bersama, masing-2 membawa haluan 

masing-2 tapi saya masih menyanyinya, keadaan yang membuatkan 

kami tak bersama. saya redho dengan apaw yang terjadi, awak 

masih tetap terbaik di dalam hati aku :) 

tiada siapa yang boleh mengubah itu, termasuk lah saya 

saya bole tipu semua orang termasuk lah awak, blogger twitter 

facebook saya yang saya bahagia. tapi maaf kalau semua itu 

membuatkan awak tak percaya saya lagi,saya sengaja mengaburi

mata orang sekelilingi saya, tapi mata dan hati saya tak boleh tipu, 

saya pendam pendam dan pendam dan akhirnya jatuh juga air mata 

saya depan kawan-2 saya selama ini, air mata yang cuba saya 

tahankan akhirnya keluar juga :'( .. saya sayang awak macam 5 

tahun lepas lagi, sayang awak tetap sama macam dulu sampai 

sekarang, event kita tak pernah contact sekali pun sekarang , setiap 

malam saya tengok gambar-2 awak sampai menitis air mata ini, :'( 

terima kasih kerana mengizinkan saya hadir dalam hidup awak 

selama ini dan stay dengan awak. terima kasih kerana mengajar

saya tentang perasaan sayang, terima kasih awak 

































































































































































































09 April 2013

Senandung Imam Syafie





Biarkanlah hari-hari itu berlalu dengan segala peristiwa 
Dan sejahterakanlah jiwamu apabila Qadar memanstikannya 
Jangan kau gelisah dengan kejadian-2 sepanjang masa
Kerana peristiwa-2 dunia tidak akan kekal selamanya
Jadilah kau lelaki kesateria dalam segala peristiwa 
Dengan berlapang dada dan bermurah hati, hiasi lah dirimu
Duka dan suka tak kekal selamanya 
Sengsara dan sejahteraan juga tidak kekal selamanya 
Rezekimu tidak lari kerana berlambat-lamabat
Ia juga tidak bertambah kerana berlelah-lelah 
Apabila engkau berhati pasrah
Samalah kau dengan pemilik dunia 


20 March 2013

Putih-2 Melati lailailaila

Siapa bilang aku seperti dia
Siapa bilang aku cintai dia
Sesungguhnya aku tak benar-benar cinta
Kerna kau tak seputih melati

Kalau ada hitam pasti ada putih
Jika hatimu kelam tak mungkin bersih
Tak usah kau lanjutkan ‘tuk berbagi kasih
Kerna kau tak seperti melati

Chorus
Putih-putih melati
Merah-merah delima
Siapa yang baik hati
Pasti ku terima





17 March 2013

Cinta itu sebenarnya AWESOME!! :)

assalamualaikum dan salam ahad :-p 

Alhamdulillah. Setelah lama tidak berblog. poyo je lama lah sangat kan hahaha :-p, Tiba-tiba hati aku terasa rindu. Rindu untuk menulis. Rindu untuk berkongsikan sedikit ilmu dan pengalaman yang aku ada :)

Hari ini ni aku nak bercerita sedikit mengenai CINTA. Eceh-2 senyum sampai ke telinga nampak. Hehe..

Okay. Seperti yang kita tahu CINTA ini subjektif. Macam-macam tanggapan orang mengenai CINTA ini sendiri. Hah! Sebelum tu aku nak tanya. Agak-agak lah kan. Kepada siapakah CINTA teragung kita. Cepat-2. Pop kuiz ni. Ala aku sure punya semua tau kan.. kan... 
Tidak boleh tidak mestilah CINTA kepada Allah SWT.  Tanpa CINTA Allah siapalah kitakan.. aku nak ingatkan diri dan jugak sahabat-sahabat, walau apa yang kita buat letak kan Allah pada tempat yang tertinggi. Dan yakinlah bila kita MENCINTAI Allah melebihi segalanya, PASTI Allah akan membalas CINTA kita itu.

HAH!! Sekarang ni aku nak kongsi sikit mengenai CINTA insani. 
aku yakin dan percaya kita sebagai insan biasa akan ada rasa ingin MENCINTAI dan DICINTAI. Hal ini kerana CINTA itu sebenarnya FITRAH insan seperti kita. Sebelum kita MENCINTAI,  aku nak ingatkan tanyalah pada diri kenapa kita MENCINTAI si Dia?
Jika jawapan kita kerana rupanya yang rupawan, lupakanlah kerana kita pasti akan tua.
Jika jawapan kita kerana hartanya yang melimpah ruah, buangkanlah kerana harta itu pasti akan habis.

Wujud ke percintaan sebelum nikah?

aku suka membaca jawapan daripada seorang penulis novel Islamik iaitu saudara HILAL ASYRAF. 
CINTA sebelum nikah itu wujud. Persoalannya bagaimana?
CINTA sebelum nikah itu adalah PERSEDIAAN kita untuk menghadapi alam rumah tangga.
PERSEDIAAN dari segi apa?
-KEWANGAN
-ILMU
-MENTAL
-FIZIKAL

Bagaimana pula cinta selepas nikah?

Cinta selepas nikah itu adalah lebih baik. Maksud Cinta selepas nikah ini bukan bermakna kita tidak mengenali pasangan kita.
TAPI! Kita menjaga segalanya. Suka aku nak nasihatkan. Tidak perlulah kita berbalas message benda yang sia-sia. Tidak perlulah kita berbual benda yang tiada faedah.Tidak perlulah kita berjumpa jika tiada keperluan. Hal ini kerana, SYAITAN itu licik. Macam-2 diorang plan untuk kita berbuat dosa. Dalam ALQURAN sendiri berpesan:
JANGAN MENDEKATI ZINA
Allah pesan jangan mendekati. So kita berfikirlah yang terbaik.


Ayat yang aku sangat suka daripada saudara HILAL ASYRAF:
Kalau benar CINTA, kita hendak bersamanya sampai SYURGA..

Ayuh kita menyempurnakan cinta Allah terlebih dahulu. Barulah kita mengejar CINTA INSANI.


15 March 2013

Untukmu Sayang :)


Sesekali aku teringin melihatmu
memandang padaku dan senyum
ingin kutatap sinar cinta di bening matamu
meraih tanganku…menggenggam kemas
takkan kaulepas lagi
lalu berbisik…’Sayang, kaulah ratu hatiku….’

Seringkali jua daku terbayang
mahligai impian kita berdua
walau hanya berdinding kayu
walau sekadar atap rumbia
aku akan tetap bahagia
kerana dirimu sentiasa setia hadir
menemaniku di sisi.

Titipan rindu ini buatmu
di angin lalu kusampaikan pesanan
salam penuh kasih dan sayang
buatmu yang sentiasa terpahat di relung ingatan
usahlah dikau ragu…kasihku
janganlah bimbang…sayang
aku di sini jua sepertimu
memendam rasa rindu…mengidam saat pertemuan
tika dua hati menjadi satu
ketentuan takdirNya…kita akan pasti menyatu.

:)

14 March 2013

Airmata kawan seorang Perempuan ♥

perempuan memang tak bole dipisahkan dengan airmata, airmata merupakan kawan yang selalu menemani tidak kira hati disakiti atau mendapat sesuatu yang gembira, sebab itu lah airmata sentiasa bersama kaum perempuan :)

 :) ♥ 

♥ :) 

11 March 2013

11.3.2013 mybefday :)

alhamdulliah genap usia aku 22 tahun pada hari nie, dan terima kasih kepada ALLAH kerana masih memberi peluang untuk aku terus berada di dunia nie sehingga hari nie, terima kasih kepada semua keluarga dan rakan-2 semua kerana wish mybefday arini.. gembira dan terlalu gembira kerana mereka semua tidak lupa tentang harini.. thanks sayang-2 ku semua, :) terima kasih juga kepada semua adik-2 ku yang berpractikal di RTM sebab suprise kan akak, thanks sayangku semua.. kepada wanti dan pain thanks belanje aku semalam.. sayang korang mmuuahhhh :) <3 <3 <3 <3


    thanks kepada adik-2 akak sebab bagi kejutan untuk akak, nakal korang erk kelentong akak semalam :) 




alhamdulliah genap umur aku 22 tahun. tahun nie.. :)

adik-2 ku yang pandai belakon semalam sbb nak kenakan aku :)

haha tengah-2 makan tiba-2 dapat kejutan dari mereka semua.. kesian nasi aku sampai tak termakan dibuatnya huhu..

malama pulak dating bersama bestfrenz ku, tahanks sayang sebab belanja aku makan n karok hehe terbaik lah korang, thanks juga kepada pain sebab ikut kami, semalam terharu sangat-2 bila emak angkat saya menyanyi untuk saya, hehe kelakarnya semalam.. :)

bersama bestfrenz ku zawanti idrus :) kawan dar sekolah sehingga sekarang :)

karok bersama mereka, best sangat-2 semalam thanks korang sbb epykan aku..sayang korang



bercuty sempena mybefday :) with kawan-2 ku :)

8-10 Mac 2013 :)

bercuty bersama kawan-2 ku :) jum tengok jum :)
kuala lumpur ---> gambang ---> kuantan --- kemaman ---> terengganu :) 


datang-2 terus lepak kat teluk cempedak taim nie pukul 3 pagi hehe :)

tengah berbincang nak g mana nie, hehehe.. awal sangat sampai hehe :-p 

welcome to gambang water park :) 

yeyeye akhirnya kami sampai juga hehe :-p

ini lah geng-2 kami semua :) 

oossppp nie lah semuanya kat atas tu salah sebab seorang takde :-p hahaha

bersama adikku :) 

water park :)

yess kami da masuk dalam water park :)

heeeee :) 

siap-2 nak mandi :) huhu 

jum mandi jum :) :-p

peace :) :-p

macam nie lah keadaanya bila semua da penat hakhaka :-p


otw buat bbq --> teluk cempedak mari haha :-p

haha bbq :)

bersantai sementara menunggu bbq siap haha :-p

muka kepenatan haha :-p
borong keropok terengganu :-p 

borong jangan tak borong hahaha :-p
sesi pembayar 100 lebih sebab banyak sangat boromg keropok.. kete pun da xmuat hahaha :-p
:-p

melantak di mcd genting sempah :-p

07 March 2013

LUAHAN HATI PARAJURIT


ORG AWAM.
Kami bekerja waktu pejabat.
jika rajin buat overtime.
gaji kami besar.
cuma perlu beri komitmen terbaik.
kami sentiasa bersama keluarga.
hari perayaan kami sentiasa ada.

TENTERA.
Kami bekerja 24 jam sehari.
kalau malas baru kami dapat lelap ayam.
gaji kami kecil xsetanding sijil n masa perkhidmatan.
waktu perayaan jika ada belas kasihan dari pegawai atasan.
tapi kami kena bagi komitmen terbaik,kena korbankan mentaliti kami,korbankan nyawa kami,korbankan kasih sayang kami.
sentiasa tiada masa bersama keluarga terutama ketika bertugas.
badan kami utk negara,makanan kami alakadar,perut kami buncit bila usia meningkat kerana kehilangan banyak hormon akibat lasak.
pakaian kami x perlukan jenama.APA YANG KAMI (Tentera) DAPAT!
KAMI GEMBIRA DAPAT LIHAT NEGARA KAMI AMAN.
mm,betul ke aman?
aman bagi rakyat.
tapi bagi kami,kami sentiasa berperang.
mental kami sentiasa diuji.

=
=

ORG AWAM.
Belahlah askar....penceroboh masuk senang jer,askar buat apa?

TENTERA.
Kami tiada belas.
ikotkan jiwa kami cincang penceroboh negara.
tapi kami penuh disiplin.
strategi kami demi rakyat yg x berdosa.
bukan semua pertahanan kami dibenarkan.

=
=

ORG AWAM.
Alahhhh..polis kita dah mati.askar jalankanlah tugas.

TENTERA.
Malaysia negara diplomatik.
Malaysia sering gunakan perbincangan sebagai langkah utama.
memang polis dah ada yang mati.
tapi kalau tentera masuk campur.peperangn akan berlaku.
bukan sahaja polis, malah org awam turut akn terkorban.

=
=

ORG AWAM.
Sudahlah.
kerajaan lembab.
tentera malas,kami rakyat ketakutan.

TENTERA.
Inilah penghargaan yang kami terima dari rakyat setelah korbankan keluarga kami,mental kami,hidup kami dan harta kami utk negara.
tapi kami tetap setia kepada negara.
nantikan arahan dan kami akan bertindak.
tindakan kami ada strategi.
polis pon hebat cuma mereka x dberi kuasa oleh undang2.
rakyat bersuara,kami terima,arahan diberi,kami mara.
kerana Malaysia, kita yang punya.



TanahairKU kau cerobohi !!!

9 Februari 2013, tanah kami kau langgar,
Dengan senjata, maruah kami kau cabar, 
Dalam rundingan, kami bersabar,
Apa mungkin "saudaraku" perjuanganmu tersasar,
Kau degil, terus mencakar,
Perdamaian sudah semakin samar

1 Mac 2013, Hari Jumaat yang besar,
Darah saudara kami kau lapar,
Batang tubuhnya kau kelar,
Dibawa pulang keranda digandar,
Menangis si kecil, diminta bersabar,
Hilang sudah tempat bermanja, tempat bersandar

Satu Malaysia Mula Tersedar,
Kau bukannya saudara, malah musuh tegar,
Dari Padang Besar ke Daerah Papar,
Semboyan Keramat memanggil Pendekar

Kami sudah hilang sabar,
Pendekar melangkah tangan menggegar,
Mana musuh kami panggar, kami selongkar, kami bongkar,
Tidak bersisa kami langgar,
Berlembut kami kau salah anggar,
Ini bumi, tanah Pendekar

Rejimen Gerak Khas, 
Kuala Lumpur 
5 Mac 2013